Finn rørlegger
VB
VB Proff

Riktig rehabilitering halverer energibruken

Hele 40 % av verdens energiforbruk kan knyttes til bygg. Og hele 30 % av klimagassutslippene kommer fra de stedene som skal beskytte oss mot vær og vind.

Det sier seg derfor litt selv at riktig rehabilitering av gamle bygg har et enormt potensial med tanke på miljøet og økonomien i prosjektene. Beregninger har vist at rehabiliterte bygg har fått halvert energibruken. Ser vi stort og nasjonalt på det, så utgjør dette alene 20 % av Norges samlede energiforbruk! 

I tillegg åpner rehabilitering opp for gjenbruk og utstrakt bevaring. Og alt som kan repareres, oppgraderes, fornyes eller gjenbrukes gir en betydelig miljøgevinst og besparelse. Bevaring av selve bygningskonstruksjonen for eksempel gjør at det ikke er nødvendig å lage ny betong eller produsere nytt stål, noe som sparer miljøet for mye CO2-utslipp og utbygger for unødvendige investeringer.

Les mer om hvordan går du frem for å søke om Enova-støtte på VB Bloggen!

En kyndig gjennomgang av tekniske anlegg og rørsystem kan gi store muligheter for besparelser. Det er dessverre mange bygg med et anlegg som er "vanstyrt over mange år". Sammen med fagfolk hos VB kan du finne ut hva som må til for at det skal fungere som det opprinnelig var tenkt og rett og slett "tilbakeføre" hele anlegget. Da slipper du store investeringer, kun tiden det tar med tilpasning og innregulering. Og resultatet? – Kraftig redusert energiforbruk. Det tjener heldigvis både du og miljøet på.

Du er kanskje interessert i disse bloggartiklene

Besøk VB-bloggen

Teknologien har endret måten vi utvikler og bygger nye bygninger på. Smarte bygninger står i spissen for denne utviklingen, der VVS-systemer realiserer potensialet til mer energieffektive bygninger.

Foregår det produksjon eller tilberedning av mat for salg eller servering i lokalene dine? Da er det stor sannsynlighet for at du må ha en fettutskiller. Det er nemlig ikke lov til å slippe ut fett på det kommunale avløpsnettet. Men hva er egentlig en fettutskiller, og hvordan kan du vite om du må ha det?

Vannskadestatistikkene viser at stadig flere byggeiere får store problemer som følge av nedbør og flom. Noen bygg ligger også naturlig mer utsatt til i terrenget enn andre. Å ha en beredskapsplan kan være avgjørende for å redusere skadeomfanget ved en eventuell flom eller vannskade.

Besøk VB Bloggen