VB
VB Proff

Tre typer vedlikeholdsavtaler

Uansett om du drifter et næringsbygg, en skole, svømmehall eller kanskje er ansvarlig for et borettslag, tilbyr vi i VB forskjellige vedlikeholdsavtaler som kan hjelpe deg å sørge for en sikker, stabil og økonomisk forsvarlig drift. Avtalene kan hovedsakelig deles i tre kategorier:

1. Serviceavtale

En serviceavtale er en avtale hvor du inngår et samarbeid med en rørleggerbedrift som gjerne er kjent med, eller gjøres kjent med, anlegget og bygget. En serviceavtale sikrer godt vedlikehold og gir god forutsigbarhet i ansvarsfordeling og oppfølging av oppgaver.

2. Drifts- og vedlikeholdsavtale

En drifts- og vedlikeholdsavtale med rørleggeren skal forebygge rørtekniske problemer og driftsstans. En rørlegger knyttes til bygget, holder jevnlig kontakt med deg, utfører rutinemessige servicer og befaringer og jobber forebyggende med vedlikehold for å hindre at noe stopper opp.

3. Rammeavtaler

Rammeavtaler inneholder mange av de samme elementene som en drifts- og vedlikeholdsavtale, men går gjerne over flere år. For inngåelse av rammeavtaler for offentlige bygg gjelder egne regler.

Vil du vite mer om hva slike avtaler innebærer kan du ta en titt på disse to artiklene fra VB Bloggen:

Du kan selvfølgelig kontakte en VB Rørlegger for en nærmere prat også!

Lurer du på andre ting knyttet til drift og vedlikehold? Sjekk ut temasiden vår – her finner du mange vanlige spørsmål og svar.