VB
VB Proff

Høytrykksvakta sikrer fergeturen med Dextro

- Vi er spesialister på vann og avløp, så vi gjør jo mye rart. Men dette var en kjempekul jobb, sier Per Harald Olsen, daglig leder i VB-bedriften Høytrykksvakta.

 

Oppdraget var kontroll av sprinkleranlegg på tre ferger for Torghatten Nord. To rørleggere fra Høytrykksvakta kontrollerte tre ferger. Olsen omtaler det som en vanlig sprinkeljobb, men likevel ikke. 

- Det å jobbe på ferge er ikke en jobb som mange kommer borti. Sprinkelhodene var gigantiske. Det var en lærerik jobb for oss, sier han. 

 

På en ferge eller båt er det viktig at alle områder på båten dekkes av sprinkleranlegget. Under kontrollen ble kanonene som suger vann opp av havet startet opp, og så måtte spylekursene sjekkes. 

- Det var artig å være med på - å finne ut hva som var feil på hodene, spyle opp rørene som var fulle av grus og sand, så montere dem tilbake og stille dem inn. Jobben besto av både spyling og kamerainspeksjon, sier Olsen.

 

Det var mye nytt å sette seg inn i for VB-bedriften, blant annet om lovverk og regler for kontroller på sjøen. 

 

- Da jobben var utført brukte vi Dextro for å sende sluttdokumentasjon i form av rapport og bilder. Jeg har ikke hørt om at Dextro har blitt brukt på båtjobber før. Oppdragsgiver var imponert over dokumentasjonen, og det gjorde oss veldig stolte, sier Olsen. 

 

- Høytrykksvakta utførte jobben til alles store tilfredsstillelse. De har også vært veldig samarbeidsvillige til å påta seg annet arbeid for oss på kort varsel. Så jeg har bare positivt å si om dem, sier Alf Vidar Jakobsen, teknisk inspektør i Torghatten Nord. 

 

Les også: Recover + VB Tromsø: Det gode samarbeidet

 

Høytrykksvakta - VB Tromsø er totalleverandør på rørleggertjenester og kommunalteknikk og ble etablert i 1988.

Består i dag av rørleggere og teknisk personell som har lang og bred erfaring innen bransjen og som utfører oppdrag både på proff- og privatmarkedet.

Medlem av rørleggerkjeden VB siden 2016.