VB
VB Proff

Gjenreiste Olali Fjellstove

Rørleggerne hos VB Bjelland VVS fikk mange turer på sykkel, ATV og snøskuter da de bidro til å bygge en helt ny versjon av den populære turistforeningshytta fra 1939.

 

Olalia Fjellstove er Haugesund Turistforenings største hytte og ble opprinnelig bygget i 1939. I 2011 ble den gamle hytta revet, og arbeidet med å bygge en helt ny hytte i samme stil som den gamle startet. VB Bjelland VVS fikk jobben med sanitær- og varmeanlegg samt renseanlegg for utslipp av spillvann. 

Omfattende jobb

– Det var en omfattende jobb som ble gjort på den nye hytta. Vi har også stått for prosjektering og organisering av arbeidet med sanitær- og varmeanlegget. Noe av arbeidet er også gjort i samarbeid med dugnadsgjengen til hytta, forteller Øystein Bjelland, rørlegger hos VB Bjelland VVS. 

Den populære hytta med hele 50 sengeplasser ligger idyllisk til med utsikt sørover mot Hauganutene, og rørleggerne fra rørleggerbedriften brukte sykkel, ATV og snøskuter på turene til og fra hytta. Det ble mange turer etter hvert.  

Ivrig dugnadsgjeng!

– Under byggearbeidene overnattet vi i sikringshytta som ble bygget som første del av prosjektet. Der laget en ivrig dugnadsgjeng mat og stelte godt med oss. Arbeidet med å modernisere hytta tok totalt 2,5 år, 19 millioner kroner og har blitt mulig med spillemidler, gaver og 8000 dugnadstimer, sier Bjelland. 

VB Bjelland VVS boret to energibrønner som gir varme til oppvarming av hytta og varmtvann. De har også stått for boringen etter grunnvann. Vannbåren gulvvarme er lagt i de fleste rom. Sanitæranlegget har solid og god standard, uten de store designmessige utfoldelsene, og et eget renseanlegg renser utslippet fra hytta.

 

Arbeid:

Sanitær-, varme- og renseanlegg 

Sted:

Vindafjord, Rogaland 

Arbeid utført av: 

VB Bjelland VVS

Tidligere var Olali Fjellstove driftet med aggregat og oljefyr. Tilkomsten var vanskelig og driften tungvint. Derfor ble det besluttet å grave inn strøm, samtidig som det ble anlagt en sti eller vei som flere kan dra nytte av.
Stein Ove og Øystein Bjelland inne på teknisk rom. Første etasje varmes opp med radiatorer og gulvvarme.