​Kjære rørlegger-Laila!

utdanning lærling ansatte yrkesfag vb rørlegger
16. september 2020 11:54

I siste episode av Lørdagsrådet på P3 lurer du på hva du skal bli når du blir stor. Ideen om å bli rørlegger begynte som en spøk, men tanken slipper ikke taket hos deg. Lørdagsrådet anbefaler deg å følge drømmen, og vi i rørleggerkjeden VB stiller oss helhjertet bak rådet. Det er det flere grunner til:

1. Vi trenger deg!

Rørbransjen er den bransjen med skjevest kjønnsbalanse i hele landet. Men det beveger seg i riktig retning med små steg om gangen. Vi har mange dyktige kvinner på laget, og vi trenger flere.

2. Du gjør en viktig jobb i et yrke som ikke blir borte

Så lenge mennesker er avhengig av vann og varme i bygg og boliger – altså i uoverskuelig framtid – vil ikke rørleggeryrket forsvinne. Men det er også et fag i endring. Trolig vil rørleggere få stadig større betydning på områder knyttet til miljø, bærekraft, teknologi og effektiv energiutnyttelse i fremtiden. Og det er jo både viktig og meningsfylt.

3. Du får gode utviklingsmuligheter og varierte dager

Fordelene med å være rørlegger er at ingen dager er like. Du får varierte oppgaver og møter mange nye mennesker. Dessuten må du ikke nødvendigvis være rørlegger resten av livet, selv om du går inn i rørfaget. Et fagbrev som rørlegger kan åpne dørene til utallige nye retninger.

4. Det er et trygt yrkesvalg med god lønn og familievennlig arbeidstid

Som rørleggerlærling får du lønn under utdanning, og startlønn med svennebrev er nesten en halv million. Vi vet ikke om du har barn eller har planer om det, men det kan uansett være greit å vite at de fleste rørleggere har en arbeidstid som gir dem god tid til familie og fritid etter jobb.

Og til slutt, kjære Laila, så lurer du på hvordan du går frem for å bli rørlegger.

blirorlegger.no finner du mye nyttig informasjon og en oppskrift på hvordan du går frem, og på blivbrorlegger.no finner du intervjuer og artikler om hvordan det er å være rørlegger i VB. Vi håper du følger drømmen og håper vi ses på bransjetreff i fremtiden!

Hilsen Øystein Kjellsen, daglig leder i rørleggerkjeden VB