Bergvarmepumpen NIBE F1255 fikk toppresultat i Den Svenske Energimyndighetens test av varmepumper. Den er en komplett varmepumpe for oppvarimng av boligher og mindre næringsbygg. Testvinneren har i tillegg intergrert varmtvannsbereder - og markedets beste årsvarmefaktor.

Energikilder: Oversikt over ulike varmeløsninger

Energi kan hentes fra ulike kilder. Mulighetene er mange.  Men du trenger ikke kunne alle for å kjøpe ny varmepumpe. Her får du en oversikt over de ulike typene varmepumper og andre energikilder.

Spør oss om energikilder »

Luft/luft varmepumpe

Luft/luft varmepumpe er den vanligste typen varmepumpen i Norge og den er installert i ca. 500 000 boliger. For deg som bor i en bolig med elektrisk oppvarming med for eksempel panelovner, er dette et godt valg.

Luft/vann varmepumpe

En luft/vann varmepumpe henter energi fra luft, jord, sjø og fjell. Denne varmen fordeles i boligen via vannbåren gulvvarme eller radiatorer.

Væske/vann varmepumpe

Væske/vann varmepumper er et godt alternativ for deg som har et vannbårent system i huset. De egner seg godt til radiatoranlegg og nye vannbårne gulvvarmesystemer.

Solvarme

Utnytte solenergi baserer seg på bærekraftige og miljøvennlige løsninger. Teknologien er veldokumentert med en betydelig internasjonal industri i sterk vekst.

Ved og pellets

Vedkjel egner seg god i store hus hvor man har tilgang til mye ved til en rimelig kostnad. Pellets er en energikilde som er laget av treflis.

Fjernvarme

Et fjernvarmeanlegg er i praksis et sentralvarmeanlegg som forsyner en bydel, flere bygg eller boliger med energi til varmt tappevann og oppvarming.

Gass

Gass er blant de mest effektive energikildene vi har. En gasskjel har sammenlignet med en oljekjel en høy virkningsgrad.