VB
Kjøkken

Fem ting å spørre rørleggeren om når du skal planlegge nytt kjøkken

Nytt kjøkken? Eller pusse opp et gammelt? Hvis du skal pusse opp en eldre bolig, er det lurt å involvere rørleggeren så tidlig som mulig – allerede på planleggingsstadiet. Her er noen spørsmål det er lurt å stille rørleggeren når du skal planlegge nytt kjøkken.

Hvordan er tilstanden på rørene?

Rørleggeren kan undersøke både hvordan tilstanden på rørene er og hva slags type det er, og om de bør byttes ut med nye rør.

 

Kan rørene flyttes?

Kanskje du ønsker deg en annen løsning enn den som var der før, oppvaskmaskin på et annet sted enn før, en ekstra utslagsvask? Spør rørleggeren hvilke muligheter du har for å flytte røropplegget.

 

Kan jeg få rør-i-rør-system?

Rør-i-rør-system består av et indre og ytre rør, samt et fordelerskap hvor alle rørføringene er samlet. Et rør-i-rør system skal tilfredsstille byggteknisk forskrifts (TEK17) funksjonskrav om at rør og deler skal kunne skiftes ut og at alle vanninstallasjoner skal være lekkasjesikret. 

 

Hvordan bør kjøkkenet vannsikres?

Kjøkkenet kalles gjerne det nye våtrommet, fordi vi har flere og flere vannførende installasjoner på et kjøkken – og dermed også større risiko for vannskader. En vannstopper anbefaler rørleggeren uansett – det kan spare deg for mye stress (og skade). Spør gjerne din nærmeste VB-rørlegger om Vannsjekken!

 

Hvordan pusser jeg opp kjøkkenet mest mulig bærekraftig?

Klassiske produkter av god kvalitet varer lenge. Spør etter produkter som har deler som kan byttes ut og repareres.

 

Planlegger du nytt kjøkken?

Da kan det være lurt å ta en kikk på denne siden. Her finner du gode råd og nyttige tips som er lurt å ta med seg i prosessen - sett fra et rørleggerperspektiv!

Gå til temasiden om kjøkken