VB
Bad

Fra roterom til lekkert bad med hotellfølelse

Ingenting er tilfeldig på Monica og Knut Rostads nye bad, et helhetlig og gjennomført baderom med sorte detaljer og luksuspreg.

Monica og Knut Rostad bor i Gjerdrum sammen med sine to hunder. Da barna nylig flyttet ut og paret fikk bedre tid og mer overskudd, var tiden inne for å gjøre noe de hadde snakket om i mange år. Det gamle roterommet skulle bli bad. Og ikke et vanlig, kjedelig bad. 

–  Jeg ville ha et stilfullt og mørkt bad med hotellpreg. Hjemmet vårt er ikke hvitt, det er veldig fargerikt, så derfor ville jeg ikke ha hvitt bad heller. Svart er mer intimt og stilig, sier Monica. 

Inspirasjon til drømmebadet fant Monica på Pinterest, og i tillegg har hun samlet ideer på reisefot gjennom årene. 

Monica forklarte Gro Bjørnstad hos VB Veto Rør hvordan hun ønsket at badet skulle se ut, og Gro sendte Monica forslag til produkter hun kunne velge. Monica brukte ikke lang tid på å gruble.

–  Hvis jeg synes noe er fint, så går jeg for det, sier hun. 

Mer inspirasjon: Fra 80-tallsstil til tidløs harmoni

Gjennomførte detaljer på badet

Blant produktene hun valgte var både matt sort toalett, innebygget matt sort servantbatteri og sort dusj (Se produktliste nederst i saken.) Til og med sort toalettpapir fikk plass på badet!

Rommet var i utgangspunktet 12 kvadratmeter, men en vegg måtte flyttes for å få plass til vegghengt toalett, og rommet ble dermed gjort litt mindre - til 10 kvadratmeter. 

Arbeidet med badet tok fire uker, og resultatet ble et mørkt og stilsikkert bad - akkurat som Monica og Knut hadde ønsket seg. Prikken over i-en sørget Monica for selv ved hjelp av styling og detaljer. 

–  Da jeg hadde stylet ferdig, måtte jeg klype meg i armen. Var dette virkelig vårt bad? Jeg er superfornøyd med både finish og utførelse. Toppkarakter! sier Monica, som synes det er kjempefint hvis hennes bad kan inspirere andre som skal pusse opp eller bygge nytt bad.

Slik lykkes du med mørke farger på badet

Mørkt og trendy bad

Svart matt på badet er i vinden, bekrefter rørlegger Mads Hallbing Lyngaas i VB Veto Rør.

–  Vi merker at det er flere som ønsker seg det, sier han.

Han er også fornøyd med resultatet av arbeidet på Monica og Knuts bad.

–  Det ble kjempekult. Og det var morsomt å være med på å lage noe som er litt annerledes og som skiller seg ut fra andre bad, sier Lyngaas.

Pusse opp badet?

Disse produktene ble brukt på badet