VB
Bad

Slik vasker du badet - som en ekspert!

Det finnes mange forskjellige vaskeråd, men hva sier ekspertene? Vi spurte VB Rørlegger Espen om hans beste anbefalinger for å ta best vare på badet.

– Det viktigste først: Vann og klut holder lenge. Folk hadde blitt overrasket over hvor mye som går vekk med vanlig romtemperert vann, sier VB Espen Johansson, som er daglig leder i VB Alfa Rør, Stavanger.

 

Velg rengjøringsmidler med omhu

På deler av badet er rengjøringsmidler imidlertid nødvendig for å få bort fett og kalkrester. Men de må velges med omhu!

– Bruk alltid ripefrie vaskemidler. For sterke såpemidler virker mot sin hensikt og senker levealderen på badet, sier Espen.

Når det gjelder baderomsmøbler kan feil vaskemidler rett og slett skade møbelet. Derfor; spør rørleggeren din om hvordan akkurat ditt møbel bør rengjøres, her er det ikke et middel som gjelder for alle.

 

Unngå billigspray

Han anbefaler å holde seg unna baderomsspray av typen man kjøper på nærbutikken:

– Den sniker seg inn over alt, tærer og spiser opp plast, og ødelegger på den måten pakninger, trykknapper over toalettet og mer. Bruk gjerne spray på speil, men unngå (så godt det lar seg gjøre!) å få spray på tekniske ting som servantbatteri der pakningene kan bli ødelagt.

 

En gang i halvåret: Sluk og vannlås!

– Familiemedlemmer med langt hår betyr trøbbel, i hvert fall for sluk og vannlåser! En gang i kvartalet bør du rense dem for hår og skitt som har festet seg der, uansett hårsveis. Det reduserer faren for fukt- og vannskader, sier Espen.

 

En gang i året: Stoppekran!

Bruk er det samme som vedlikehold, så en gang i året bør du stenge og åpne stoppekraner under vask og andre steder slik at de ikke stivner, er rådet fra VB Rørleggeren.

 

Espens vaskeråd på 1-2-3:

  1. Spyl over dusjen med iskaldt vann
    Da forsvinner såperester o.l. med en gang, og du slipper å vaske så ofte. Du trenger ikke bruke nal. Bruk glassfornyer på dusjvegger i blant, så holder de seg ekstra fine.

  2. Ikke bruk WC-blokker
    De faller lett ned i toalettet, trekkes ned og lager trøbbel (og flere oppdrag til en VB Rørlegger!). Bruk heller tabletter eller staver som legges i sisternen, flere leverandører har gode løsninger for det.

  3. Dropp eddiken!
    Eddik er direkte skadelig for en del overflater. Velg milde rengjøringsmidler til dusj, toalett og servanter av porselen. Servanter og badekar av akryl/hard plast kan med fordel fornyes med akrylpolish med jevne mellomrom.

Du er kanskje interessert i disse bloggartiklene Besøk VB-bloggen

Du har brukt massevis av tid på å tråle gjennom nettbutikker og diverse utsalgssteder etter de riktige tingene, med det riktige designet, til den riktige prisen. Alt utstyr er kjøpt inn. Nå skal det bare monteres. Eller? Vil ikke rørleggeren, sier du?

Vasker du badet ditt på autopilot, og med vaskemidlene du alltid har brukt? Eller bruker du rådene du fikk da du flyttet hjemmefra? Det kan være at både rengjøringsmiddelet og mammas gamle triks er mer ødeleggende, enn bra for badet. Her er fem tips for å unngå feilene mange gjør.

Skal du kjøpe nytt dusjbatteri? Da håper jeg ikke at du bare går for det rimeligste eller peneste, men at du også tenker litt på hva du egentlig trenger og hvor enkelt det er å bruke. Få med deg disse tipsene.