Privat Proff
Hytte

Klart du skal ha det godt og varmt på hytta!

Naturen og forholdene rundt hytta er et godt sted å begynne for å finne løsninger for hvordan du best kan utnytte energien du har tilgang til. Kanskje finnes det energikilder like i nærheten av fritidsboligen din som du kan ta i bruk?

Varme fra sjøen

En mulighet er å hente vann fra sjøen til en varmepumpe som gir varmtvann til både oppvarming og varmtvannsbereder, og som videre kan gi energi til et vannbårent varmesystem, slik det ble gjort på denne hytta.

 

Flere varianter av varmepumpe

Varmepumpe er et godt alternativ for mange, og da har du i utgangspunktet mange mulige energikilder å velge mellom: Luft, fjell, jord eller sjø/vann. På en befaring kan vi hjelpe deg å finne ut hva som blir mest effektivt for akkurat din hytte.

 

Frost ute, varmt inne

Selv om vi kanskje skulle ønske det, kan vi ikke være på hytta hele tiden. Rørene må sikres mot frost, noe som for eksempel kan skje hvis strømmen går når hytta står tom. Det kan gjøres ved å tilsette frostvæske (glykol), eller installere batteridrevne sensorer som sender deg en varsling hvis strømmen går. Noen apper varsler deg om strømtilførselen blir brutt.

Visste du at innetemperaturen på hytta bør ikke være lavere enn 10ºC?

Les mer om varmeløsninger under menypunktet Oppvarming