Privat Proff
VB
Bad

Slik vasker du badet - som en ekspert!

Det finnes mange forskjellige vaskeråd, men hva sier ekspertene? Vi spurte VB Rørlegger Espen om hans beste anbefalinger for å ta best vare på badet.

– Det viktigste først: Vann og klut holder lenge. Folk hadde blitt overrasket over hvor mye som går vekk med vanlig romtemperert vann, sier VB Espen Johansson, som er daglig leder i VB Alfa Rør, Stavanger.

Velg rengjøringsmidler med omhu

På deler av badet er rengjøringsmidler imidlertid nødvendig for å få bort fett og kalkrester. Men de må velges med omhu!

– Bruk alltid ripefrie vaskemidler. For sterke såpemidler virker mot sin hensikt og senker levealderen på badet, sier Espen.

Når det gjelder baderomsmøbler kan feil vaskemidler rett og slett skade møbelet. Derfor; spør rørleggeren din om hvordan akkurat ditt møbel bør rengjøres, her er det ikke et middel som gjelder for alle.

Unngå billigspray

Han anbefaler å holde seg unna baderomsspray av typen man kjøper på nærbutikken:

– Den sniker seg inn over alt, tærer og spiser opp plast, og ødelegger på den måten pakninger, trykknapper over toalettet og mer. Bruk gjerne spray på speil, men unngå (så godt det lar seg gjøre!) å få spray på tekniske ting som servantbatteri der pakningene kan bli ødelagt.

En gang i halvåret: Sluk og vannlås!

– Familiemedlemmer med langt hår betyr trøbbel, i hvert fall for sluk og vannlåser! En gang i kvartalet bør du rense dem for hår og skitt som har festet seg der, uansett hårsveis. Det reduserer faren for fukt- og vannskader, sier Espen.

En gang i året: Stoppekran!

Bruk er det samme som vedlikehold, så en gang i året bør du stenge og åpne stoppekraner under vask og andre steder slik at de ikke stivner, er rådet fra VB Rørleggeren.

 

Les mer i VB Idé!

Inspirasjon til deg som trenger litt energi, vann og varme. Det kan også hentes hos din nærmeste VB Rørlegger, eller du kan bestille det hjem.

Les VB Idé her

Espens vaskeråd på 1-2-3:

1. Spyl over dusjen med iskaldt vann

Da forsvinner såperester o.l. med en gang, og du slipper å vaske så ofte. Du trenger ikke bruke nal. Bruk glassfornyer på dusjvegger i blant, så holder de seg ekstra fine.

2. Ikke bruk WC-blokker

De faller lett ned i toalettet, trekkes ned og lager trøbbel (og flere oppdrag til en VB Rørlegger!). Bruk heller tabletter eller staver som legges i sisternen, flere leverandører har gode løsninger for det.

3. Dropp eddiken!

Eddik er direkte skadelig for en del overflater. Velg milde rengjøringsmidler til dusj, toalett og servanter av porselen. Servanter og badekar av akryl/hard plast kan med fordel fornyes med akrylpolish med jevne mellomrom.

Fra VB Bloggen

Den tiden da sluket var rundt og slukristen så lik ut på alle norske bad er for lengst forbi. I dag kan du velge hvilken form sluket skal ha, og utvalget av slukrister er nærmest uendelig.

Vasker du badet ditt på autopilot, og med vaskemidlene du alltid har brukt? Eller bruker du rådene du fikk da du flyttet hjemmefra? Det er ikke sikkert at verken rengjøringsmidlet eller mammas uovertrufne triks er bra for badet. Det kan faktisk være ødeleggende. Her er 5 vanlige feil du bør unngå.

Hvor henter du inspirasjon?  Er du en av dem som må ut i naturen, eller trenger du å kjenne pulsen på det urbane livet? Kanskje liker du bare å søke på nett eller å bla i interiørmagasin? Det kan uansett være lurt å ha et bevisst forhold til hva du gjør med det du finner, slik at du vet hvor ideene og tipsene er når du trenger dem. Hvis du skal pusse opp bad for eksempel. Vi har samlet de de beste måtene hvor du kan finne og ta vare på inspirasjon til oppussing av badet ditt, nettopp for at det skal bli litt enklere for deg.