Privat Proff

Enkle grep som fornyer badet

Smak er personlig, og oddsen for at noen andres drømmebad samsvarer med dine ønsker, er vel heller lav. Men så står du der da - nyinnflyttet med lite budsjett og mange ønsker. Renovering koster, men litt oppussing trenger ikke være så dyrt. Et sted må man jo begynne!

Ren startpakke

En dusj som ikke virker eller en gammel vask kan ha mye å si for hverdagen på badet. Ved å bytte ut det du bruker oftest, virker alt litt nyere. Dusjsett, servantbatteri og dusjtermostat fra Gustavsberg er både klassisk og praktisk. 

Gå for gulvmontert toalett

Designet på gulvtoalett er blitt mye mer de siste årene. Trevi Basic fra Porsgrund feirer 20-årsjubileum i 2016 og er et toalett som vi i VB har levert og montert mangfoldige av i alle disse årene. Porsgrund, Trevi Basic toalett. Kan også fås med skjult avløp.

 

Glad i detaljer? Velg en serie!

Ved å legge litt ekstra kjærlighet i detaljene, trekkes oppmerksomheten litt bort fra et gammelt gulv, eller en vask du kan vente et par år med å bytte ut. Denne lekre serien fra Esbada er i hvit marmor. 

Trygg ferdsel for de minste

Med enkle grep kan du gjøre både bad og kjøkken mer barnesikkert.

  • Med temperaturstyrte blandebatterier kan du forhånds innstille temperaturen. Da blir vannet aldri over den temperaturen du har bestemt, for
    eksempel 37-38 grader. En sensor sørger for vann når det trengs, noe som også er vannbesparende. Slike kraner har ofte sperreknapp som gjør den ekstra barnevennlig.
  • Kjøp vendbare kraner hvor du kan vende tuten innover, slik at barnet ikke stanger hodet.
  • Invester i en selvheftende sperre på toalettet, så unngår du at nysgjerrige barnehender utforsker toalettskålen.
  • Toalettsete med myk lukking er praktisk og du unngår at barnas fingre kommer i klem.
  • Plasser medisinskap utenfor barnas rekkevidde, helst låsbart.
  • Vaskemidler og løsemidler må også oppbevares forsvarlig. Det samme gjelder elektriske artikler.
  • Husk sklisikre matter på gulvet.
  • Sett plastprofiler på alle skarpe kanter

 

Foto: Kimm Saatvedt

40% avslag på Vannsjekken!

Send sms med HL til 2007 for å bli medlem i Huseiernes Landsforbund for kun kr 490,- pr. år. Ta deretter kontakt med din VB Rørlegger.

Les mer om Vannsjekken ›