Privat Proff
VB
Akkurat nå

Hva kan jeg egentlig få bruk for i 2018?

All erfaring og forskning viser det samme: Når et blandebatteri, en varmtvannsbereder eller noe annet det går vann gjennom har vært i bruk i noen år, så vil sjansene for at det slutter å virke eller begynne å lekke et eller annet sted bli litt større, år for år, også i 2018. Det er her Smartsalget kommer inn – i noen uker i januar gir VB deg opptil 50 % på det du kan få bruk i løpet av året vi har foran oss.

Selv om vi føler at det er ganske lenge mellom hver gang vi fikser badet, så er likevel utstyret det går vann gjennom det som har kortest levetid i hjemmene våre. Det betyr at det er ganske mye hjemme hos deg som kanskje må skiftes ut eller fikses på i løpet av 2018.

– Et badekar bør vare i 50 år, mens et blandebatteri har en forventet levetid på rundt 15 år. Men hvem vet, kanskje en eller annen del i kranen kan ryke før. Det er helt umulig å si, sier VB sin ekspert på bad og levetid, daglig leder Per Harald Olsen hos AS VB Tromsø.

– Når vi i VB snakker om levetid, så er det greit å huske at det er to ulike begreper vi da bruker. Det ene er den tekniske levetiden på det vi installerer – altså hvor lang tid vi forventer at utstyret skal utføre den jobben det skal.

Så lenge bør ting vare på kjøkken og bad:

  • Servant: 50 år
  • Servantbatteri: 15 år
  • Badekar: 50 år
  • Badebatteri: 15 år
  • Vannklosett: 50 år
  • Dusjkabinett: 20 år
  • Plastsluk: 50 år
  • Varmtvannsbereder i rustfritt stål: 20 år
  • Vannmåler: 25 år

– Når det gjelder anbefalt brukstid er det mer et anslag fra oss hvor lenge vi forventer at utstyr vi installerer vil fungere – så lenge det brukes riktig og nødvendig vedlikehold utføres dersom det er aktuelt, sier Per.

VB samarbeider med boligmappa.no, boligens eget servicehefte på nett. Det som vi i VB gjør i din bolig kan du også finne igjen der. Derfor kan du raskt få oversikten over hva du kan forvente i løpet av 2018.

Per Harald Olsen oppfordrer til slutt til alle som eier et bad eller kjøkken om å tenke litt framover og heller komme uheldige hendelser i forkjøpet. Eller benytte seg av sjansen til å få fikset det som ikke virker allerede nå:

– Kranen drypper ikke mindre om du betaler full pris i februar! Ta kontakt med nærmeste VB Rørlegger nå i januar – så kommer vi på en gratis befaring og ser hva du burde kjøpe på Smartsalget i 2018. Vær smart, ordne opp allerede i januar!

Se hele Smartsalget her!

Per Harald Olsen hos VB Tromsø